parallax background

over mij

Het gezicht achter Loopbaan Maatwerk

Inge van der Putten


In 1979 startte ik mijn carrière als Loopbaanadviseur, waarbij ik me vooral richtte op de advisering van volwassenen met loopbaanvragen (outplacement, re-integratie).


Daarna heb ik met mijn gezin 12 jaar in het buitenland gewoond. Ik heb in Indonesië voor het Nuffic een dependance opgericht en diverse afgestudeerden begeleid bij de keuze voor een vervolgstudie in Nederland. Lees meer

Smiley face

over mijzelf

In 1979 startte ik mijn carrière als Loopbaanadviseur, waarbij ik me vooral richtte op de advisering van volwassenen met loopbaanvragen (outplacement, re-integratie).

Daarna heb ik met mijn gezin 12 jaar in het buitenland gewoond. Ik heb in Indonesië voor het Nuffic een dependance opgericht en diverse afgestudeerden begeleid bij de keuze voor een vervolgstudie in Nederland. Ook heb ik als adviseur voor de plaatselijke Kamer van Koophandel gewerkt.

Sinds 1999 ben ik in dienst gekomen van Fontys Hogescholen, bij de opleiding HRM en Psychologie. Ik geef lessen en training in loopbaanadvisering en verzorg tevens Fontys breed training en opleiding van studieloopbaanadviseurs. Sinds mijn indiensttreding heb ik honderden studenten begeleid met hun (studie-) loopbaan Van 2005-2009 heb ik leiding gegeven aan het docententeam en heb ik deel uitgemaakt van het managementteam. Ik schreef, samen met anderen, diverse artikelen over competentiegericht leren en toetsen.

Sinds de oprichting van Loopbaanmaatwerk, begin 2009 heb ik diverse cliënten begeleid. Opdrachtgevers zijn o.a. de Rabobank en de Hogeschool InHolland.

Ik heb binnen het Noloc (vereniging voor Loopbaanprofesssionals) diverse functies vervuld en meegewerkt aan de verdere professionalisering van het vak van loopbaanadviseur.

Sinds 2014 ben ik mij gaan bekwamen in zingeving en werkgeluk. Ik begeleid organisaties in het proces van het implementeren van werkgeluk op de werkvloer en begeleid individuen in het zoeken naar een gelukkige werkplek. Sinds 2018 ben ik coordinator van de Fontys opleiding tot Werkgelukdeskundige.

Fietsen is een van mijn grote hobby’s. In 2014 heb ik samen met een aantal collega’s en studenten meegedaan aan Alp duZes.

Opleidingen:

  • Akademie Mens en Arbeid
  • Masteropleiding Human Development
  • EHERO - Masterclass Rendement van Geluk
  • EHERO - Masterclass Liefde en Geluk zijn niet los verkrijgbaar
  • Hobeon gecertificeerd assessor